Skal du have fisk en aften, og har lyst til at prøve noget nyt, så skal du prøve denne ret - den er intet mindre end fremragende
Det skal du bruge
- 4 torskefileter
- saft af 1 citron
- salt
- 200 g stribet flæsk eller røget
- 3 løg
- 500 g tomater
- 1 bdt. purløg
- 1 bdt. persille
- 1 bdt. dild
- 1 L créme fraiche
- peber
- rasp
Sådan gør du
- Skyl og tør fileterne
- Dryp med citronsaft
- Drys med salt peber og karry.
- Skær flæsket i små terninger, der svitses på en pande.
- Hak løgene og svits dem let med flæsket.
- Skær tomaterne i skiver.
- Klip dild ogpurløg og hak persillen.
- Rør det i créme fraishen, der smages til med salt og peber,
- Fordel 1/3 af creme fraishen i bunden af fadet
- Læg tomatskiverne i fadet
- Læg fisken oven på tomaterne
- Fordel 1/3 af creme fraishen ud over fisken
- Flæskeblandingen fordeles oven på fisken og "presses" lidt ned i creme fraishen
- Drys rasp over
- Sætte i ovnen ved 200 grader i 15-25 minutter afhængigt af hvor tyk fisken er
Til retten serveres løse ris, resten af cremefraishen og agurkesalat.