/ Fisk / Torsk i fad med bacon og løg

Torsk i fad med bacon og løg

Skal du have fisk en aften, og har lyst til at prøve noget nyt, så skal du prøve denne ret - den er intet mindre end fremragende

Det skal du bruge

  • 4 torskefileter
  • saft af 1 citron
  • salt
  • 200 g stribet flæsk eller røget
  • 3 løg
  • 500 g tomater
  • 1 bdt. purløg
  • 1 bdt. persille
  • 1 bdt. dild
  • 1 L créme fraiche
  • peber
  • rasp

Sådan gør du

  • Skyl og tør fileterne
  • Dryp med citronsaft
  • Drys med salt peber og karry.
  •  Skær flæsket i små terninger, der svitses på en pande.
  • Hak løgene og svits dem let med flæsket.
  • Skær tomaterne i skiver.
  • Klip dild ogpurløg og hak persillen.
  • Rør det i créme fraishen, der smages til med salt og peber,
  • Fordel 1/3 af creme fraishen i bunden af fadet
  • Læg tomatskiverne i fadet
  • Læg fisken oven på tomaterne
  • Fordel 1/3 af creme fraishen ud over fisken
  • Flæskeblandingen fordeles oven på fisken og "presses" lidt ned i creme fraishen
  • Drys rasp over
  • Sætte i ovnen ved 200 grader i 15-25 minutter afhængigt af hvor tyk fisken er
Til retten serveres løse ris, resten af cremefraishen og agurkesalat.
Mette og Per Klemme