|
|
|
|
|
|
Disse birkes er rigtig gode, de er altid et hit på morgen bordet.
De tager også kejler hvis de serveres til andre måltider.
Ingredienser
- 300 gram mel
- 100 gram margarine
- 25 gram sukker
- 1 stk. æg
- 50 gram gær
- ½ ts. salt
- 1 dl. mælk (helst sødmælk)
Fremgangsmåde
- Gæren opløses i den kolde mælk
- Mel og de øvrige ingredienser tilsættes.
- Dejen røres til den er ensartet, hvorefter den hviler et par minutter
- Dejen rulles ud i et stykke til ca. 20 x 65 cm.
- Dejen pensles med æg
- Dejen foldes sammen - på den lange led foldes dejen 1/3 ind og den sidste 1/3 foldes ind over
- Dejen vendes så samlingen ligger ned mod bordet.
- Den sammenlagte dej pensles med æg og drysses med birkes.
- Dejen skæres ud i ca. 12-16 stk.
- Dej stykkerne ligges på en plade, hvor de hæver til ca. dobbelt størrelse.
- Bages på nederste rille i oven i ca 12 min. ved 220 grader.
- OBS. oven skal være varm inden birkesene sættes ind.
|
|
|
|
|
|
|
|