/ Brød / Morgen birkes

Morgen birkes

Disse birkes er rigtig gode, de er altid et hit på morgen bordet.

De tager også kejler hvis de serveres til andre måltider.

Ingredienser

  • 300 gram mel
  • 100 gram margarine
  • 25 gram sukker
  • 1 stk. æg
  • 50 gram gær
  • ½ ts. salt
  • 1 dl. mælk (helst sødmælk) 

Fremgangsmåde

  • Gæren opløses i den kolde mælk
  • Mel og de øvrige ingredienser tilsættes.
  • Dejen røres til den er ensartet, hvorefter den hviler et par minutter
  • Dejen rulles ud i et stykke til ca. 20 x 65 cm.
  • Dejen pensles med æg
  • Dejen foldes sammen - på den lange led foldes dejen 1/3 ind og den sidste 1/3 foldes ind over
  • Dejen vendes så samlingen ligger ned mod bordet.
  • Den sammenlagte dej pensles med æg og drysses med birkes.
  • Dejen skæres ud i ca. 12-16 stk.
  • Dej stykkerne ligges på en plade, hvor de hæver til ca. dobbelt størrelse.
  • Bages på nederste rille i oven i ca 12 min. ved 220 grader.
  • OBS. oven skal være varm inden birkesene sættes ind.
Mette og Per Klemme