Indbagt fisk med porrecreme, er en ret som vi begge sætter stor pris på. Den er rigtig god både som forret og som en let hovedret,
”FISKEPAKKE”
- 4 - 5 pl. butterdej
- 8 skiver fisk
- 200 g. helbladet spinat
- 1 rød peber
- 1 grøn peber
- 3 æg
- salt
- peber
- citronsaft – lidt
- æg til pensling af dejen
PORRECREME
-
25 g. margarine
- 2 porer
- 2 dl. fløde
- salt
- peber
”KØREPLAN” - Fisk
- Hårdkog æggene – ca. 8 min.
- Fjern kerner og hak peberfrugterne fint
- Hæld spinaten på en sigte
- Hak æggene
- Rul butterdejen ud til en plade på 30 x 40 cm.
- Placer dejpladen på en bradepande m. bagepapir
- Pres væden fra spinatbladene og placer dem midt på dejpladen
- Placer fiskeskiverne taglagt ovenpå spinaten
- Drys m. salt og peber og dryp med citronsaft
- Fordel de hakkede peberfrugter ovenpå fisken
- Fordel de hakkede æg ovenpå peberfrugterne
- Fold dejenderne op
- Fold dejsiderne op
- Pensel dejpakken m. pisket æg
Dejpakken bages ved 200 grader i ca. 25 min.
”KØREPLAN” – Porrecreme
- Porrerne renses og skæres i tynde skiver
- Margarinen smeltes i en gryde, må IKKE blive brunt
- Porrerne svitses i margarinen
- Fløden tilsættes
- Blandingen koges lidt ind – kan evt. jævnes med lidt maizena.