/ Fisk / Indbagt fisk med porrecreme

Indbagt fisk med porrecreme

Indbagt fisk med porrecreme, er en ret som vi begge sætter stor pris på. Den er rigtig god både som forret og som en let hovedret,

”FISKEPAKKE”

  • 4 - 5 pl. butterdej
  • 8 skiver fisk
  • 200 g. helbladet spinat
  • 1 rød peber
  • 1 grøn peber
  • 3 æg
  • salt
  • peber
  • citronsaft – lidt
  • æg til pensling af dejen

 PORRECREME

  • 25 g. margarine
  • 2 porer
  • 2 dl. fløde
  • salt
  • peber

”KØREPLAN” - Fisk

  •  Hårdkog æggene – ca. 8 min.
  • Fjern kerner og hak peberfrugterne fint
  • Hæld spinaten på en sigte
  • Hak æggene
  • Rul butterdejen ud til en plade på 30 x 40 cm.
  • Placer dejpladen på en bradepande m. bagepapir
  • Pres væden fra spinatbladene og placer dem midt på dejpladen
  • Placer fiskeskiverne taglagt ovenpå spinaten
  • Drys m. salt og peber og dryp med citronsaft
  • Fordel de hakkede peberfrugter ovenpå fisken
  • Fordel de hakkede æg ovenpå peberfrugterne
  • Fold dejenderne op
  • Fold dejsiderne op
  • Pensel dejpakken m. pisket æg

Dejpakken bages ved 200 grader i ca. 25 min.

 ”KØREPLAN” – Porrecreme

  •  Porrerne renses og skæres i tynde skiver
  • Margarinen smeltes i en gryde, må IKKE blive brunt
  • Porrerne svitses i margarinen
  • Fløden tilsættes
  • Blandingen koges lidt ind – kan evt. jævnes med lidt maizena.
Mette og Per Klemme