/ Brød / Hurtige morgenboller

Hurtige morgenboller

Hurtige boller, der smager rigtig godt, og er en gave når du har lyst til boller på bordet.
 
Ingredienser:

  • 50 g gær
  • 1ts salt
  • 1ts sukker
  • 0,75 dl olie
  • 100 g hvid hvedemel
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 400 g hvedemel
  • 3 dl mælk

Fremgangsmåde:

  • Gær smuldres og drysses med saltet - lad det stå og trække mens du finder resten, så er gæren nemlig smeltet
  • Sukker, olie, mælk, hvid hvedemel og fuldkornshvedemel hældes i skålen og røres til det er en ensartet masse
  • Halvdelen af den almindelig mel tilsættes og røres til det er optaget
  • Den sidste halvdel af melet tilsættes lidt af gangen til dejen slipper og ikke klistrer - du skal ikke nødvendigvis bruge det hele
  • Når dejen har den rette konsistens deles den i 12 klumper der rulles til boller
  • Bollerne fordeles på en bageplade
  • Bollernes sættes i en kold ovn og den tændes på 30-40 grader - ikke varmluft - og bollerne hæver i ca 20-25 minutter til dobbelt størrelse
  • Ovnens temperatur hæves til 220 grader og bollerne bager i ca 20 minutter
Mette og Per Klemme