Hurtige boller, der smager rigtig godt, og er en gave når du har lyst til boller på bordet.
Ingredienser:
- 50 g gær
- 1ts salt
- 1ts sukker
- 0,75 dl olie
- 100 g hvid hvedemel
- 100 g fuldkornshvedemel
- 400 g hvedemel
- 3 dl mælk
Fremgangsmåde:
- Gær smuldres og drysses med saltet - lad det stå og trække mens du finder resten, så er gæren nemlig smeltet
- Sukker, olie, mælk, hvid hvedemel og fuldkornshvedemel hældes i skålen og røres til det er en ensartet masse
- Halvdelen af den almindelig mel tilsættes og røres til det er optaget
- Den sidste halvdel af melet tilsættes lidt af gangen til dejen slipper og ikke klistrer - du skal ikke nødvendigvis bruge det hele
- Når dejen har den rette konsistens deles den i 12 klumper der rulles til boller
- Bollerne fordeles på en bageplade
- Bollernes sættes i en kold ovn og den tændes på 30-40 grader - ikke varmluft - og bollerne hæver i ca 20-25 minutter til dobbelt størrelse
- Ovnens temperatur hæves til 220 grader og bollerne bager i ca 20 minutter