/ Syltning/henkogning mv / Bjærges agurkesalat

Bjærges agurkesalat

Agurkesalt købt i forretninger, kan godt være en trist oplevelse, da det er blødt osv. Derfor har jeg været på jagt efter en god opskrift på agurkesalat, hvor agurkerne bliver ved med at være friske og sprøde og det er nu endelig lykkedes.

Opskriften er lånt fra Jette Bjærge, som er en sand mester ud i mad og vild med at grille – hun har en ret go hjemmeside med mange gode opskrifter, som du kan finde her

Det gode ved denne opskrift på agurkesalat er at den kan fryses ned, og er stadigvæk efter 2 år i fryseren sprød og frisk

Saltning af agurker:

  • 6-7 agurker (10 -11 skoleagurker)
  • 150 gr salt
  • 2 l vand
  • Agurkerne skæres i skiver (gerne tykke)
  • Salten hældes i vandet og det røres til saltet er opløst
  • Agurkerne hældes i saltlagen og stilles i køleskabet i et døgn

Syltning af agurker:

  • 1-3 peberfrugter
  • 3 løg
  • 1 l eddike
  • 1 kg sukker (jeg plejer at bruge økologisk lyst rørsukker, men alm sukker kan også bruges) 
  • Agurkerne hældes op i et dørslag hvor de kan stå og dryppe lidt af
  • Peberfrugterne strimles
  • Løg pilles og halveres og skæres i tykke ringe
  • Agurker, løg og peber kommes skiftevis i et stort sylteglas
  • Eddike bringes til kogepunktet
  • Sukker hældes i eddiken og det røres til sukkeret er opløst
  • Lagen hældes over agurker, løg og peberfrugter
  • Glasset stilles på køl 2-3 dage
  • Efter 2 til 3 dage på køl fordeles agurk, løg og peber i mindre bøtter og der hældes lage over og de kommes i fryseren.

Jeg har lavet ovenstående opskrift nogle gange, men har flere gange haft lyst til at supplere smagen lidt. Derfor har jeg eksperimenteret lidt og kommet frem til at følgende indtilvidere også er på programmet

  • Rosmarin og peber
    • Friske rosmarin blade fra 3-4 stilke rosmarin og 2 ss peberkorn kommes ned til agurker, løg og peberfrugter
  • Dild og ingefær
    • 5-10 cam finthakket ingefær (mængden afhænger af hvor glad du er for ingefær) og et bundt finthakket dild kommes i syltekrukken sammen med agurker, løg og peberfrugter

 

Mette og Per Klemme