/ Syltning/henkogning mv / Agurkerelish

Agurkerelish

Agurker, skal ikke kun bruges til agurkesalat, i salater osv, men kan også bruges til agurkerelish som spises på en hotdog eller lignende, eller som erstatning for en klasisk agurkesalat.
 
Ingredienser 
  • 4 skoleagurker
  • 1 rødløg
  • 1 dl æblecidereddike
  • 100 g. sukker
  • 1 spsk. gule sennepsfrø
  • 1/2-1 bdt frisk dild
  • friskkværnet peber
  • Groft slat
  • Atamon til skylning af glas

Fremgangsmåde: 

  • Agurker og løg snittet i småtern
  • Hæld eddiken, sukker og sennepsfrø og kog det op under omrøring. 
  • Når sukkeret er oplæst og lagen koger tilsættes agurker og løg
  • Lad det koge 1-2 minutter
  • TIlsæt den fint snittede dild
  • Smag til med peber og salt
  • Hæld agurkerelishen på skoldede glas skyllet med Atamon 
  • Luk glassene til med det samme.
  • Lad dem køle af på køkkenbordet og opbevar dem mørkt og køligt
  • Lad relishen trække 2-3 dage inden du begynder at spise af det - det giver en bedre smag
 
Andre udgaver

Denne relish kan varieres meget, ved fx. at tilsætte, chili, inefær, hvidløg osv. det er kun fantasien og dine smagsløg der sætter begrænsningen.

Mette og Per Klemme