Agurker, skal ikke kun bruges til agurkesalat, i salater osv, men kan også bruges til agurkerelish som spises på en hotdog eller lignende, eller som erstatning for en klasisk agurkesalat.
Ingredienser
- 4 skoleagurker
- 1 rødløg
- 1 dl æblecidereddike
- 100 g. sukker
- 1 spsk. gule sennepsfrø
- 1/2-1 bdt frisk dild
- friskkværnet peber
- Groft slat
- Atamon til skylning af glas
Fremgangsmåde:
- Agurker og løg snittet i småtern
- Hæld eddiken, sukker og sennepsfrø og kog det op under omrøring.
- Når sukkeret er oplæst og lagen koger tilsættes agurker og løg
- Lad det koge 1-2 minutter
- TIlsæt den fint snittede dild
- Smag til med peber og salt
- Hæld agurkerelishen på skoldede glas skyllet med Atamon
- Luk glassene til med det samme.
- Lad dem køle af på køkkenbordet og opbevar dem mørkt og køligt
- Lad relishen trække 2-3 dage inden du begynder at spise af det - det giver en bedre smag
Andre udgaver
Denne relish kan varieres meget, ved fx. at tilsætte, chili, inefær, hvidløg osv. det er kun fantasien og dine smagsløg der sætter begrænsningen.