Chilisovs 2
Det er en fornøjelse når drivhuset bugner af chili, tomater osv, og hvad er bedre end en go hjemmelavet chilisovs til enten at komme på maden direkte, eller i en sandwich, i en gryderet eller hvad man nu kan finde på.
Jeg har forsøgt flere forskellige slags, men aldrig fundet den rigtige opskrift. Derfor har jeg nu kombineret min egen, som jeg synes smager rigtig godt - men den er HOT.
Ingredienser
- 1 kg chilier
- 10 tomater
- 6 røde peberfrugter
- 150 g ingefær - gerne med skræl
- 4 store solo hvidløg
- 1 ss hel peber
- 1 ss groft salt
- 1 ss Raz el hanut
- 1 ss fennikelfrø
- 1 ss korianderfrø
- 1 ss hel spidskommen
- 1 ss anis frø
- 2 stk stjerneanis
- 3 dl vand
- 2 dl ketchup
Instruktioner
- Chili rengøres og stilken fjernes - kan evt deles hvis de er meget store
- Tomaterne skylles og skæres i 2-4 afhængig af størrelse
- Peberfrugter skylles og skæres i grove stykker
- Ingefær skylles og skrubbes - kan evt skrælles hvis ikke de kan blive rene
- Hvidløg pilles
- Fennikel, koriander, spidskommen og anisfrø kommes i en varm og tør gryde og "svitses" til de begynder at "hoppe"
- tilsæt olie og chilier og vend det godt rundt og lad chilierne tage varme uden at tage farve
- Tilsæt peberfrugter, hvidløg og ingefær og vend det rundt og lad det tage varme
- tilsæt salt, peber og raz el hanut og vend det godt sammen og lad det svitse lidt - igen uden at tage farve
- Tilsæt tomater og vend det rund og lad tomaterne tage lidt varme
- Tilsæt vand og ketchup og vend det rundt og bring det i kog
- Skrug ned og lad det stå og simre til tomater, peberfrugter, chili osv er kogt godt ud - rør i det under vejs
- Lad det det stå og simre til det er godt tykt - tiden afhænger af hvor tykt man ønsker det - denne portion simrede i ca 3 timer
- Når det er kogt ind blendes det hele til en lind grød med stavblender eller i en almindelig blender
- bring det til kogepunktet og hæld det på skoldede glas og luk dem med det samme
- Lad glasene køle af på køkkenbordet og stil dem herefter mørkt og køligt så har du chilisovs til hele vinteren