Tilbage

Syltede drueagurker

Er man til syltede drueagurker og har mulighed for at få fat økologiske danske drueagurker, eller selv har dem i drivhuset, så er det bare med at komme igang - de smager ganske enkelt fantastisk.

Jeg skal ikke afvise at der findes opskrifter der er bedre end denne, men der er ingen tvivl om at den er helt fantastisk - den er lavet med inspiration fra flere forskellige opskrifter på internettet og mine egne smagsløg. Opskriften er til en stor portion, men du kan jo justere den som det nu passer.

Ingredienser

  • 5 kg økologiske danske drueagurker
  • SALTLAGE
  • 3 L vand
  • 450 g salt
  • SYLTELAGE
  • 4,5 L økologisk eddike
  • 1,5 kg lyst økologisk rørsukker
  • Dildskærme
  • Peberrod i skiver eller grove tern
  • Sennepsfrø (både gule og sorte)
  • Anisfrø
  • Fennikelfrø
  • Korianderfrø
  • Sorte peberkorn
  • evt. laurbærblade

Instruktioner

  1. SALTNING
  2. Agurkerne skylles og skrubbes og lægges i en storskål, fad eller lignende
  3. Vand varmes op til kogepunktet
  4. Saltet hældes i og der røres til det er opløst
  5. Lad lagen køle af på køkkenbordet
  6. Hæld lagen over agurkerne
  7. Agurkerne stilles på køl i minimum 12 timer - men gerne mere - lader dem nogle gange stå 48 timer
  8. SYLTNING
  9. Saltlagen hældes fra agurkerne
  10. Agurkerne kommes i skoldede syltekrukker - de kan kommes i hele, i skiver eller stave alt afhængig af hvad du har lyst til
  11. Tilsæt dildskærme, peberrod og krydderrierne (jeg bruger ikke bestemt mængder, men lad være med at spare på dem - i en stor krukke på et par liter kommer jeg en ca 1 ss af hver slags i og minimum 2 dildskærme
  12. Eddiken varmes op til kogepunktet og sukkeret hældes i og der røres til det er opløst.
  13. Syltelagen hældes over så det dækker agurkerne og der stadigvæk er lidt luft op til toppen af glasset
  14. Luk glassene med det samme, så der kan dannes undertrykt i glassene når lagen er kølet af, så slipper du for at skulle henkoge/tilsætte konserverings middel osv.
  15. Jeg stiller mine glas mørkt og køligt, og så holder de nemt til næste års høst er klar.
Mette og Per Klemme