Tilbage

Chilipasta/chilisovs

Når man som os har mange chiliplanter i drivhuset og er glad for stærk mad, så har jeg ledt efter forskellige opskrifter på chilisovs og chili pasta, og er nu ved at kombinere lidt forskellige opskrifter og tilføje lidt selv kommet frem til hvordan vi gerne vil have vores chilipasta og chilisovs.

Ingredienser

  • 1½ kg chili
  • 4-6 fed hvidløg
  • 5 cm frisk ingefær
  • 2-3 stjerneanis
  • 1 ss Korianderfrø
  • 1 ss hel spidskommen
  • 2 løg
  • 3-4 rød peber
  • 500 g tomater
  • 1-2 dl Ketchup
  • 1 ss Ras el hanut
  • 2 ss Paprika
  • 2-4 dl vand (afhænger af hvor saftige tomaterne er og hvor tykt det færdige produkt skal være)
  • 1-2 dl æbleeddike
  • Sukker
  • Salt
  • Peber

Instruktioner

  1. Chili skylles og stilkender skæres af (kan evt deles/skæres i grove stykker hvis de er store
  2. Løg og peberfrugter renses og skæres i grove stykker
  3. Tomaterne skylles og halveres
  4. Hvidløgsfedene pilles og deles
  5. Ingefæren skrælles og skæres i grove stykker
  6. Koriander og spidskommen svitses på en varm og tør pande
  7. Tilsæt lidt olie, hvidløg, ingefær og lad det svitse lidt
  8. Løg og peberfrugter hældes i svitser med til løgene bliver klare
  9. Tilsæt paprika, ras el hanut og vend det godt rundt
  10. Tilsæt tomater, ketchup, vand, stjerneanis og eddike og vend det godt rundt
  11. Bring gryden i kog og lad den små simre under lå i ca 30 minutter til det hele er godt mørt.
  12. (hvis du tør smager du det til med salt, peber og sukker - jeg plejer blot at putte lidt i af hvert, fordi det sjældent lykkes at smage på det mere end 2 gange, så kan du ikke smage om det blive mildere bedre længere :-)
  13. Giv det hele en tur med stavblenderen og du har en fantastisk chilipasta - er den for tynd koger du den bare ind - hvil du have den mere tynd, tilsætter du resten af vandet eller noget mere vand.
  14. Hæld det på skoldede sylteglas og luk dem med det samme så slipper du for at henkoge og hvis du stiller dem mørkt og koldt holder de længe.
  15. Vil du være sikker på at de ikke skal henkoges så tager du et af glassene og åbener dem dagen efter, og kan du høre at der er dannet undertryk, behøver du ikke henkoge.
  16. Hvis ikke der er undertryk i glassene bør du henkoge dem - enten i ovnen eller en henkogningsgryde - de skal nå op på ca 90 grader i hele glasset og derefter køle af enten i ovnen eller gryden og herefter stiller du dem koldt og mørkt, så har du til hele vinteren og indtil der kommer nye chillier
Mette og Per Klemme