Æblechutney
Vi er begge meget glade for asiatiskmad, hvor det er et must at der serveres chutney til. Vi har spist utallige glas af den ordinær mangochutney, men den kan godt blive lidt triviel i længden.
Vi har derfor med inspiration fra flere forskellige opskrifter fået lavet vores egen sammensætning, som giver varmen uden dog at være meget stærk.
Ingredienser
- 4 store fed hvidløg
- 5 cm frisk ingefær
- 250ml æbleeddike
- 600 g æbler i grove tern
- 400 g lys rørsukker
- Frø fra 6 sorte kardemommekapsler
- 2 ts lyse sennepsfrø
- 1 ts hele peberkorn
- 0,5 ts nelliker
- 2 ts korianderfrø
- 2 ts salt
- 200 g frisk chili
Instruktioner
- Blend hvidløg og ingefær med ca 1/4 del af eddike til det bliver til pasta/pure
- Opvarm den resterende del af eddiken til kogepunktet og tilsæt sukker og lad det koge til sukkeret er opløst - fjern evt skum
- Knus/mal kardemomme, korianderfrø, peber, nelliker. (Hvis ikke du vil have hele sennepsfrø i så knus/mal dem også)
- Put krydderierne og ingefær/hvidløgspastaen i og lad det koge kort inden du putter æblerne i og vender det hele godt rundt.
- Når det hele koger, skrues ned så det bare små simrer, og der lader du den stå til æblerne begynder at koge lidt ud og chutneyen tykner. Rør i gryden af og til
- Når først æblerne er begyndt at koge ud slukkes for blusset og det hele hældes på rene og skoldede glas.
- Konsistensen synes jeg skal være som en go tyk grød.
- Du kan vælge at henkoge det når det er kommet på glas, så kan det hvis glassene står køligt og mørkt holde sig rigtig længe.
- Du kan istedet også vælge at hælde det varm på atamon skoldede glas, så holder det også længe, hvis bare det står køligt og mørkt.