Tilbage

Agurkerelish

Agurker, skal ikke kun bruges til agurkesalat, i salater osv, men kan også bruges til agurkerelish som spises på en hotdog eller lignende, eller som erstatning for en klasisk agurkesalat.

Denne relish kan varieres meget, ved fx. at tilsætte, chili, inefær, hvidløg osv. det er kun fantasien og dine smagsløg der sætter begrænsningen.

Ingredienser

  • 4 skoleagurker
  • 1 rødløg
  • 1 dl æblecidereddike
  • 100 g. sukker
  • 1 spsk. gule sennepsfrø
  • 1/2-1 bdt frisk dild
  • friskkværnet peber
  • Groft slat
  • Atamon til skylning af glas

Instruktioner

  1. Agurker og løg snittes i småtern
  2. Hæld eddiken, sukker og sennepsfrø i en gryde og kog det op under omrøring.
  3. Når sukkeret er opløst og lagen koger tilsættes agurker og løg
  4. Lad det koge 1-2 minutter
  5. Tilsæt den fint snittede dild
  6. Smag til med peber og salt
  7. Hæld agurkerelishen på skoldede glas skyllet med Atamon
  8. Luk glassene til med det samme.
  9. Lad dem køle af på køkkenbordet og opbevar dem mørkt og køligt
  10. Lad relishen trække 2-3 dage inden du begynder at spise af det - det giver en bedre smag
Mette og Per Klemme